רשתות מאפיות בוטיק בישראל

מאפיית לחמים – מהפכת לחם אומנותי

מאפיית לחמים, שהוקמה על ידי האופה הנודע אורי שפט, היא חלוצה בתנועת לחם האומנים בישראל. עם מיקום דגל בתל אביב וסניפים ברחבי הארץ, לחמים גדלה לאחת ממאפיות הבוטיק האהובות בישראל, כל זאת תוך שמירה נאמנה לשורשים האומנותיים שלה. שפט, שהיה גם שותף להקמת מאפיית הלחמים המפורסמת בניו יורק, מביא את מומחיותו בטכניקות אפייה אירופאיות לשוק המקומי, ויוצר מבחר מגוון של לחמים ומאפים המשלבים טעמים מסורתיים וחדשניים.

לחמים ידועה בעיקר בזכות כיכרות המחמצת יוצאות הדופן שלה, הנעשות בתהליך תסיסה קפדני המשפר גם את המרקם וגם את הטעם. חובה לנסות את הרוגלך של המאפייה, מאפה יהודי מסורתי במילוי שוקולד או קינמון, עשוי אפילו יותר מפנק עם מרכיבים איכותיים. לחמים מציעים גם מגוון לחמים ייחודיים, ביניהם חלה עם זרעים, רב דגנים וכיכר הזית והרוזמרין הפופולרית. עם דגש על איכות ויצירתיות, לחמים הציבה רף גבוה בסצנת המאפיות בישראל.

בוטיק בייקרי – מאפים אלגנטיים עם כשרון צרפתי

עם מיקומים ברחבי תל אביב והסביבה, בייקרי בוטיק מביאה לישראל את האלגנטיות של הפטיסרי הצרפתי. בייקרי בוטיק, שהוקמה על ידי צוות שפים שעבר הכשרה בפריז, ידועה במאפים המעוצבים להפליא, המשלבים טכניקות צרפתיות עם טעמים מקומיים. הקרואסונים של בייקרי בוטיק עשויים עם חמאה צרפתית מיובאת, המעניקים להם טעם עשיר וחמאתי ומרקם פריך ומתקלף המתחרה באלו המצויים בפריז. הלקוחות גם מתלהבים על טארט הפירות העונתיים שלהם, המציגים תוצרת טרייה ממקור מקומי, והמקרונים שלהם, הזמינים בקשת של טעמים כמו פיסטוק, פסיפלורה וחלבה. לכל מי שמחפש מגע של תחכום צרפתי בישראל, בייקרי בוטיק הוא יעד שחובה לבקר בו.

מאפיית שמו – ממתקים דקדנטיים ועוגות יצירתיות

מאפיית שמו, שנוסדה במקור בחיפה, היא כיום אחת מרשתות מאפיות הבוטיק הנחשבות בישראל, עם מיקומים ברחבי הארץ. המאפייה, שהוקמה על ידי השף קונדיטור מיקי שמו, צברה במהירות מוניטין בזכות העוגות והקינוחים היצירתיים שלה, כמו גם הלחמים והמאפים האיכותיים שלה. ידועה בהצגה האמנותית ובטעמים החדשניים שלה, מאפיית שמו נותנת מענה למגוון טעמים, ומציעה הכל, החל ממאפים מסורתיים ועד קינוחים אוונגרדיים.

חלק מהפריטים הבולטים של המאפייה כוללים את קרואסון הפיסטוק והפטל, מאפה בולט ויזואלית עם שכבות של מילוי פיסטוק ופטל חמצמץ, ועוגת מוס שוקולד משובצת פרלינה שלהם, קינוח יוקרתי במרקם קטיפתי עשיר. מאפיית שמו מציעה גם לחמים מיוחדים, כולל אפשרויות כוסמין ודגנים מלאים, וכן מגוון עוגיות ורוגלך.