לפני טיפול פילינג חשוב להתייעץ עם איש מקצוע, במהלך המפגש תעברו יחד על הבעיות והציפיות ותחליטו מהו הטיפול פילינג הנכון ביותר עבורכם. איש המקצוע יוכל לספק לך את המידע על סוגי הפלינג השונים ומהו הטיפול המתאים ביותר עבורך. עוד מרכבי בשיחה הוא המעבר על ההיסטוריה הבריאותית שלך ועל ההתנהלות הרפואית שלך בהווה במטרה להבין האם ישנם גורמים שעלולים להפריע להצלחת התהליך כגון לקיחת תרופות לאקנה והנטייה של הגוף שלך לשמר צלקות במקרים של פגיעה או פציעה. חשוב לפני טיפול פילינג להימנע מנטילת רטינול סוגיו במשך 48 שעות לפני הטיפול או אקוטאן במשך שישה חודשים לפני הטיפול.
במידה ויש לך נטייה לשלפוחיות בזמן שפעת או פצעי קור ייתכן והרופא יספק לך תרופה אנטי ויראלית לפני הטיפול כדי להימנע מהתפרצות של פצעים שונים סביב הפה. כמו כן ייתכן ותקבלי המלצה על משחות וקרמים שיסייעו להצלחת הטיפול וכדי למנוע מהעור מלהשחיר. אם את משתמשת בשוועה או מוצרים אחרים להסרת שיער הפנים חשוב להימנע מהם ומטיפולי הסרת פנים בשבוע שלפני הטיפול. בשבוע זה כדאי גם להפסיק כל מיני טיפולי פילינג עצמאיים. לאחר הטיפול, אם מדובר בטיפול בינוני או עמוק, חשוב שיתלווה אלייך אדם שיוכל לסייע לך להגיע הביתה משום שהטיפול עצמו מצריך הרדמה. לעיתים הרופא יספק לכם משככי כאבים או חומר הרדמה עם הנחיות כיצד ליטול אותם.
אילו תופעות לוואי יש לטיפול פילינג? חלק מתופעות הלוואי הזמניות כוללות אדמומיות, יובש, תחושה של עקצוץ או שרפה, נפיחות קלה. פילינג עמוק מחייב במקרים מסוימים להימנע משיזוף בצורה קבועה. במידה וטיפול הפילינג לא נעשה כראוי עלולים להיות השלכות בעיתיות יותר כגון שינוי גוון העור: הבהרת יתר או הכההת העור, במיוחד אצל אנשים עם גוון עור כהה. צלקת קבועות שיוותרו לאחר הטיפול וזיהומים כמו לדוגמא התפרצות פצעי הרפס אצל המועדים לכך. במקרים קיצוניים החומצות המתקדמות יותר יכול לגרום לבעיות לב, כליות וכבד. זו הסיבה שמומלץ מאוד לבצע את הטיפול אך ורק אצל מנתח או רופא מוסמך.